Filety z tuńczyka w oliwie z pierwszego tłoczenia 125g
Filety z tuńczyka w oliwie z pierwszego tłoczenia to kwintesencja kulinarnego luksusu i smakowej doskonałości.
Tuńczyk najwyższej klasy jest zanurzony w doskonałej oliwie z pierwszego tłoczenia, a całość subtelnie zaakcentowana solą. Jest to produkt, który z łatwością przekształci każde danie w kulinarne arcydzieło, jest też równie wyśmienity jako samodzielny przysmak.
INFORMACJE
- Nazwa oryginalna: Atum filete em azeite virgem.
- Masa netto: 125 g (po odsączeniu 85 g).
- Skład: Tuńczyk, oliwa z pierwszego tłoczenia, sól
- Marka: Corretora (Portugalia).
- Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
- Certyfikaty: Dolphin Safe, Friend Of The Sea.
CORRETORA
Firma Corretora została założona w 1913 roku w Ponta Delgada na wyspie São Miguel na portugalskich Azorach. Specjalizuje się w produkcji konserw z tuńczyka. Dzięki położeniu na środku Atlantyku, Azory stanowią idealne miejsce do połowów tuńczyka najwyższej jakości. Corretora, korzystając z wieloletniej tradycji rybackiej wysp, oferuje konserwy, które charakteryzują się wyjątkowym smakiem i teksturą. Stawia na zrównoważone metody połowu, co potwierdza wiele certyfikatów, między innymi Dolphin Safe czy Friend Of The Sea.
DIETA
- Wartości odżywcze (na 100g): wartość energetyczna 728 kj / 174 kcal, tłuszcz 6,3 g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g), węglowodany 0,8 g, (w tym cukry 0 g), białko 28,7 g, sól 1,3 g.
- Zdrowie: Wysoka zawartość białka.
EKOLOGIA
- Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.
- Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.
PROFITY
- Przechowywanie. Puszki z rybami i owocami morza są łatwe do przechowywania. Nie wymagają lodówki ani zamrażarki. Oszczędza to energię, redukuje koszty i negatywny wpływ na środowisko naturalne. Puszki mogą być przechowywane przez długi czas, mierzony w latach. Nawet po upłynięciu zalecanego terminu spożycia, produkt jest nadal zdrowy i może być jedzony bez żadnego ryzyka.
- Bezproblemowość. Ryby i owoce morza z puszek są gotowe do konsumpcji bezpośrednio po otwarciu. Nie wymagają obróbki termicznej. Mogą być zarówno podstawą do przyrządzania nieskomplikowanych dań czy być składnikiem wykwintnych potraw.