NOWOŚĆ - FILETY Z TUŃCZYKA DI ALBA!
Producentem tuńczyków marki Di Alba jest bułgarska firma Diavena, która od ponad 30 lat specjalizuje się w produkcji ryb w puszkach i przetworów na bazie ryb (w tym sałatek warzywno – rybnych).
Marka Di Alba stworzona została wyłącznie dla produktów, których podstawą jest tuńczyk. Duże kawałki filetów z tuńczyka zapakowane zostały w słoiki, aby klient mógł zobaczyć i docenić doskonale prezentujące się mięso tuńczyka.
Mięso tuńczyka doceniane jest przez konsumentów ze względu na dużą zawartość białka i witamin (między innymi A, E oraz witamin z grupy B). To także dobre źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3.
Filety z tuńczyka Di Alba możemy wykorzystać jako składnik pożywnej kanapki lub dodać je do sałatki warzywnej. Mięso tuńczyka może stanowić smaczny element dań makaronowych ( np. spaghetti z tuńczykiem) lub składnik pizzy. Możemy także przygotować naleśniki z tuńczykiem czy dodać go do warzywnych składników wrap-ów, kebabów, pity i wszelkich innych wypieków piekarniczych.
Oferowane przez nas filety z tuńczyka marki Di Alba z pewnością urozmaicą codzienne menu Polaków.
Filety z tuńczyka w oliwie z oliwek extra vergine 200g Di alba!
Składniki: filety z tuńczyka żółtopłetwego (Thunnus Albacares) 70%, zalewa 28,4% (oliwa z oliwek extra virgin 7%, rafinowana oliwa z oliwek), sól.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1699 kJ/406 kcal
- Tłuszcz: 38,3 g
- - w tym kwasy tłuszczowe:
- - nasycone: 5,4 g
- Węglowodany: 0 g
- - w tym cukry: 0 g
- Białko: 15,3 g
- Sól: 1,6 g
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze nie niższej niż 0 °С. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 0–5 °С.
- Masa netto: 200 g, po odsączeniu: 140 g
- Kraj pochodzenia: Bułgaria