FILETY ŚLEDZIOWE W SOSIE POMIDOROWYM 300g ŁOSOŚ
Składniki: filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie FAO 27 .IIId) 45% sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy (30% w sosie), cukier, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, mąka pszenna, naturalny aromat papryki, ekstrakty przypraw (w tym seler), pieprz czarny, korzeń pietruszki, cebula suszona. *H/K/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym lub okrężnicą.
Wyprodukowano w Polsce. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: 10.2024
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 300g
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 634 kJ / 152 kcal
- tłuszcz: 8,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
- węglowodany: 4,6 g
- w tym cukry: 4,6 g
- białko: 14 g
- sól: 0,70 g
Kwasy tłuszczowe Omega-3: 1,7 g
- w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): 0,2 g
- w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): 0,4 g
- w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): 0,6 g
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom.