Filety śledziowe a’la łosoś, wyprodukowane są z młodego, tłustego śledzia oceanicznego o bardzo delikatnym, lekko słonym mięsie. Śledzie są bogatym źródłem białka, zawierają dobroczynne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe m.in. omega 3 oraz witamin A1, B1, B2, B6, B12, C, D. Kwasy tłuszczowe pomagają zapobiegać chorobom serca, wpływają też na nastrój, zwiększając poziom serotoniny działają antydepresyjnie. Śledzie dzięki zawartości kwasów omega-3 wzmacniają kości oraz wspomagają pracę oczu.
Składniki: filety śledziowe*(Clupea harengus) (75%), olej słonecznikowy (C) lub olej rzepakowy (D), sól, regulatory kwasowości: kwas winowy, kwas cytrynowy; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; aromat dymu wędzarniczego, barwniki: E110, E124.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1319 kJ / 320 kcal, tłuszcz 31,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g, węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g, białko 9,7 g, sól 2,8 g.
Masa netto: 240 g
Masa netto po odsączeniu: 180 g
Najlepiej spożyć przed / Numer partii / Kod rodzaju oleju: patrz na opakowaniu.
*- Wyprodukowano z mrożonych surowców.
Miejsce pochodzenia głównego składnika: obszar połowu: FAO 27.2.?.1; 27.2.?.2; 27.5.a. Narzędzie połowowe: włoki.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C, spożyć w ciągu 48 godzin.
Producent: SP „Santa Bremor” OOO, Katin Bor 106, Brześć 224025, Białoruś.