FILET Z INDYKA W SOSIE MUSZTARDOWYM 400g TACKA
Arpol
Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.
wyprodukowano w Polsce
świeża produkcja, wydłużony termin przydatności 09.09.2024r
nie wymaga specjalnych warunków przechowywania
mocna aluminiowe opakowanie z systemem szybkiego otwarcia
zamknięta hermetycznie
gotowa do spożycia
produkt POLSKI
Zapakowane w tackę z grubościennego aluminium z przetłoczeniami dla usztywnienia. Całość zabezpieczona mocnym kartonem, ułatwiającym transport i przechowywanie.
Łatwy i prosty system otwarcia dania wystarczy zerwać wieko z grubej folii, uchwyt z antypoślizgowym ryflowaniem ułatwia otwieranie. Danie może zostać podgrzane i zjedzone bezpośrednio w tacce, brak konieczności mycia naczyń. Idealne do podgrzania na kuchence gazowej, w żarze ogniska, kilkuminutowej kąpieli wodnej, podgrzewaczu chemicznym lub mikrofalówce (po przełożeniu na talerz). Możliwość podgrzania po przełożeniu do menażki, czy garnka.
Aromatyczne danie gotowe kuchni włoskiej. Smaczny, wartościowy i bardzo pożywny obiad na poligonie lub szlaku.
Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana
Charakterystyka:
NOWOŚĆ - Filet z indyka w sosie musztardowym
Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana
Składniki: gotowany filet z piersi indyka 37,5%, sos musztardowy 62,5% [woda, cebula, przyprawy (gorczyca, chrzan, kurkuma), skrobia kukurydziana modyfikowana, cukier, aromaty, regulator kwasowości E 262, musztarda w proszku (ocet, gorczyca, sól, przyprawy, skrobia kukurydziana modyfikowana, aromat), sól, mleko odtłuszczone w proszku].
Produkt może zawierać soję, gluten, seler i jaja.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 373 kJ/89 kcal; tłuszcz 1,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g; węglowodany 1,8 g , w tym cukry 1,7 g; błonnik 3,3 g; białko 16 g; sól 0,54 g.
Sposób przygotowania do spożycia:
- przełożyć zawartość do garnka i podgrzać
- opakowanie wrzucić do gorącej wody i odczekać około 8 minut
- w warunkach polowych przy pomocy bezpłomieniowego podgrzewacza chemicznego