Figi suszone 1 kg
Opis produktu:
Świeże figi są owocami, a dokładniej owocostanami figowca pospolitego uprawianego głównie w basenie Morza Śródziemnego. Z jego uprawą można się również spotkać na pozostałych kontynentach. W Polsce figi występują w postaci suszonych owoców, które są źródłem witaminy C oraz witamin z grupy B. Figi suszone są źródłem wapnia i magnezu. Mogą być spożywane jako przekąska lub stanowić dodatek do ciast i deserów.
Składniki: 100% figi suszone.
Przeciwwskazania: nie poleca się spożywanie fig dla osób chorych na cukrzycę lub będących na diecie niskosodowej.
Suszone figi - kraj pochodzenia: Turcja
Scukrzenie się fig jest procesem naturalnym i nie świadczy o ich zepsuciu.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1147 kJ/ 274 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,14 g
Węglowodany: 55,3 g
- cukry 43,4 g
Błonnik 6,07 g
Białko 4,3 g
Sól 2 mg
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, dwutlenek siarki i soję. Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Termin przydatności:
Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Co wyróżnia nasze opakowania?
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.