Feringa Classic Meat Menu, mix smaków pakiet II_6x100 g
Menu Feringa Classic Meat składa się z dwóch źródeł białka - 70% mięsa lub ryby i podrobów - połączonych z lokalnymi warzywami i ziołami. Odpowiednie dla gatunku przepisy są bezzbożowe, nie zawierają sztucznych aromatów, barwników czy konserwantów.
Staranny dobór lokalnych składników pozwala na tworzenie wielu kreatywnych kompozycji i różnorodnych odmian. Wszystkie użyte składniki zostały zapisane w składzie – dla autentycznego smaku jak w domu.
Karma Feringa Classic Meat Menu w skrócie:
- Z miłością i starannością produkowana w Niemczech, smakuje jak w domu.
- 70% mięsa lub ryby i wartościowych podrobów.
- Dwa źródła białka.
- Odpowiednia dla gatunku, bezzbożowe receptury z dodatkową porcją staranności, kreatywności oraz różnorodności.
- Harmonijne połączenie warzyw i ziół - jakby wprost z domowego ogródka.
- Uczciwa deklaracja: używane są tylko i wyłącznie wymienione na etykiecie składniki.
- Autentyczny smak: bez sztucznych barwników, aromatów czy konserwantów.
W pakiecie mieszanym II znajduje się 6 miseczek po 100 g w następujących smakach:
- Drób z marchewką i mniszkiem.
- Królik i indyk z rokitnikiem i kocimiętką.
- Jagnięcina i kaczka z gruszką i rzeżuchą.
- Cielęcina z marchewką i ożanką.
- Cielęcina i kaczka z brokułami i mniszkiem.
- Pstrąg i kurczak z ziemniakami i pietruszką.
Skład:
- Drób z marchewką i mniszkiem: Drób 68% (serca drobiowe, mięso drobiowe, wątróbki drobiowe, żołądki drobiowe, szyjki drobiowe, tłuszcz drobiowy), bulion 26,9%, marchew 2%, minerały 1%, mniszek 0,1%.
- Królik i indyk z rokitnikiem i kocimiętką: Indyk 48% (serca indycze, mięso indycze, wątróbki indycze, szyjki indycze), bulion 26,9%, królik 20%, rokitnik 2%, minerały 1%, kocimiętka 0,1%.
- Jagnięcina i kaczka z gruszką i rzeżuchą: Jagnięcina 48% (serca jagnięce, mięso jagnięce, wątróbki jagnięce, płuca jagnięce), bulion 26,9%, kaczka 20% (serca z kaczki, wątróbka, szyjki), gruszka 2%, minerały 1%, rzeżucha 0,1%.
- Cielęcina z marchewką i ożanką: Cielęcina 68% ( serca cielęce, płuca cielęce), bulion 26,9%, marchew 2%, minerały 1%, ożanka 0,1%.
- Cielęcina i kaczka z brokułami i mniszkiem: Cielęcina 48% (serca cielęce, mięso cielęce, wątróbki cielęce, płuca cielęce), bulion 26,9%, kaczka 20% (serca z kaczki, szyjki, żoładki), brokuły 2%, minerały 1%, mniszek 0,1%.
- Pstrąg i kurczak z ziemniakami i pietruszką: Kurczak 48% (serca z kurczaka, mięso z kurczaka, żołądki z kurczaka, wątróbki z kurczaka, szyjki, tłuszcz z kurczaka), bulion 26,9%, pstrąg 20%, ziemniaki 2%, minerały 1%, pietruszka 0,1%.
Dodatki dietetyczne: Witamina D3 200 j.m., witamina E (jako octan tokoferolu) 20 j.m., cynk (jako jednowodny siarczan cynku) 25 mg, mangan (jako jednowodny siarczan manganu (II)) 1,4 mg, jod (jako bezwodny jodan wapnia) 0,75 mg, miedź (jako pentahydrat siarczanu miedzi) 0,5 mg, tauryna 1500 mg.
Składniki analityczne:
Drób z marchewką i mniszkiem: Białko surowe 10,3%, tłuszcz surowy 5,6%, popiół surowy 2,5%, włókno surowe 0,4%, wilgotność 80,0%.
Królik i indyk z rokitnikiem i kocimiętką: Białko surowe 10,4%, tłuszcz surowy 5,9%, popiół surowy 2,5%, włókno surowe 0,4%, wilgotność 79,0%.
Cielęcina z marchewką i ożanką: Białko surowe 10,8%, tłuszcz surowy 7,2%, popiół surowy 2,3%, włókno surowe 0,4%, wilgotność 78,0%.
Cielęcina i kaczka z brokułami i mniszkiem: Białko surowe 10,7%, tłuszcz surowy 6,9%, popiół surowy 2,4%, włókno surowe 0,4%, wilgotność 78,0%.
Pstrąg i kurczak z ziemniakami i pietruszką: Białko surowe 10,3%, tłuszcz surowy 5,7%, popiół surowy 2,5%, włókno surowe 0,4%, wilgotność 80,0%.