Fazer Tutti Frutti Sour Vegan
Kwaśne żelki o smaku Tutti Frutti - odpowiednie dla vegan.
Tutti Frutti Sour rozpieszczą twoje kubki smakowe smakami maliny, gruszki, cytryny i wieloma innymi – z kwaśnym akcentem. Psst! Tutti Frutti Sour są wykonane z naturalnych barwników, nie zawierają żelatyny i są odpowiednie dla wegan. Swój świeży smak zawdzięczają naturalnym aromatom. Rozkoszuj się nimi samodzielnie lub spraw radość przyjacielowi na cały dzień!
Karl Fazer urodził się w Helsinkach w 1866 roku i od najmłodszych lat uwielbiał łączyć smaki. Zapragnął zostać cukiernikiem i uczył się swego fachu w Berlinie, Paryżu i Sankt Petersburgu w uznanej cukierni G. Berrina. Następnie 17 września 1891 roku, po zdobyciu doświadczenia w zawodzie, otworzył francusko-rosyjską cukiernię przy Kluuvikatu 3 w Helsinkach. Popyt na produkty Fazera rósł proporcjonalnie z ich różnorodnością. Wraz z rozwojem Karl w 1897 postanowił tworzyć słodycze przemysłowo, dla szerokiego grona odbiorców. Właśnie w tym roku otworzył nową czteropiętrową fabrykę w Tehtaankatu w centrum Helsinek. Karl Fazer zmarł jesienią 1932 r. w wieku 66 lat, ale firma cały czas się rozwija. Warto dodać, że do dziś Fazer jest firmą rodzinną i pracuje w niej już czwarte pokolenie Karla Fazera.
- Masa netto: 180g
- Kraj pochodzenia: Finlandia
- Skład: Cukier, syrop glukozowy, skrobia pszenna, modyfikowana skrobia ziemniaczana, regulatory kwasowości ((E270, E325, E330), skrobia kukurydziana, całkowicie utwardzony tłuszcz roślinny (rzepak, słonecznik), barwniki (koncentrat ekstraktu z czarnej marchwi, krokosza barwierskiego, batata, spiruliny i jabłka), naturalne aromaty.
- Data ważności: 2025-08-27