Fasola po bretońsku M.E.A.L to znane przez wszystkich sycące danie, którego głównymi składnikami są łuskana biała fasola, kiełbasa, boczek wędzony i sos pomidorowy. Wysokokaloryczny szybki posiłek turystyczny pozwalający odzyskać energię i poprawić samopoczucie nawet w czasie krótkiej przerwy na szlaku.
Danie wystarczy podgrzać, nie wymaga gotowania a jego przygotowanie do spożycia trwa zaledwie kilka minut. Puszka posiada zrywane wieczko typu easy open, które nie wymaga otwieracza i można otworzyć je po prostu pociągając za zawleczkę. Fasolę wystarczy podgrzać przekładając zawartość puszki do garnka lub menażki i postawić na kuchence lub ognisku powoli mieszając. W domowych warunkach można skorzystać także z kuchenki mikrofalowej, przekładając wcześniej z puszki do odpowiedniego naczynia.
Fasola po bretońsku M.e.A.L to duża puszka mieszcząca porcję dla 2 osób. Spożywana z pieczywem będzie jeszcze bardziej sycąca.
Składniki fasoli po bretońsku M.E.A.L: fasola biała 30%, woda, kiełbasa 7% (mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, przyprawy, wzmacniacz smaku E621, substancja konserwująca E250), boczek wędzony 2.5% (mięso wieprzowe, woda, sól, przyprawy, białko sojowe), cebula, koncentrat pomidorowy 2.4%, skrobia modyfikowana, mąka pszenna, cukier, sól, olej rzepakowy, hydrolizat białka sojowego i kukurydzianego, mieszanka przypraw (warzywa suszone:marchew, nać pietruszki), wzmacniacz smaku E621, aromaty(soja, mleko), koncentrat suszonej cebuli. Produkt może zawierać: seler, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 107 kcal
- tłuszcz 4,2g
- węglowodany 11g
- białko 4,9g
- sól 1,2g