FASOLKA MUNG BIO 5 kg - HORECA
101,34
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100
%.
OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej
wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z
warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę
należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero
pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz1,2
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany46 g
w
tym cukry6,6 g
Błonnik16 g
Białko24 g
Sól0,04
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.