FASOLKA MUNG BIO 400 g - BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcalTłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 gWęglowodany - 44 g, w tym cukry - 6,6 gBłonnik - 16 gBiałko - 24 gSól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.