Bio Planet
Fasola mung
Masa netto: 400 g
_____________________________________
Fasola mung posiada lekko słodkawy smak i jest niezwykle wszechstronna, ponieważ wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Jest bogata w składniki odżywcze i uważa się, że pomaga w wielu dolegliwościach.
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
- Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
- Węglowodany 46 g w tym cukry 6,6 g
- Błonnik 16 g
- Białko 24 g
- Sól 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO