FASOLKA MUNG BIO 1 kg - BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka mung 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Tagi: Bez cukru|Bez glutenu|Bio
- Marka: BIO PLANET
- Jednostka: szt
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6
- Masa netto (g): 1000
- Objętość netto (ml): 0
- Objętość brutto (ml): 1080
- Kraj pochodzenia składników: Uzbekistan
- Masa brutto [kg]: 1.017