Fasolka Mung Bezglutenowa Bio 400g
Denver Food
Ekologiczna fasola Mung bez glutenu marki Denver Food, 400 g
Skład: ekologiczna fasolka Mung
Wartość odżywcza w 100 g:
- Energia – 1332 kJ/ 316 kcal
- Tłuszcz – 1,3 g, w tym kwasy nasycone – 0,3 g
- Węglowodany – 44 g, w tym cukry – 6,6 g
- Błonnik – 16 g
- Białko – 24 g
- Sól – 0,04 g
Fasolka Mung nie zawiera glutenu – została przebadana laboratoryjnie pod kątem śladowych ilości.
Fasolka Mung jest roślina jednoroczną osiągającą 120 cm wysokości. Pochodzi z Chin, gdzie obecnie znajduje najszersze zastosowanie. Dużą popularnością cieszy się także w Wietnamie. Z powodzeniem można stosować ją w kuchni wegetariańskiej, ponieważ zawiera dużo wartościowego i łatwo przyswajalnego białka.
Dlaczego warto włączyć do swojej diety fasolkę Mung:
- należy do najbardziej wartościowych gatunków fasoli;
- fasolka Mung pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu;
- zawiera duże ilości antyutleniaczy;
- oczyszcza organizm z toksyn;
- w jej składzie znajdziemy wiele witamin (m.in. A, B, C i E).
Ekologiczna fasola Mung bez glutenu, 400 g