BIOGO - sklep ekologiczny ze zdrową żywnością i suplementami
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g - BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Certyfikat BIO: TAK
- Kraj producenta: Polska
- Kraj pochodzenia składników: Chiny
- Wegetariańskie: TAK
- Wegańskie: TAK
- Bez cukru: TAK
- Producent: BIO PLANET - SERIA ZIELONA Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, Polska
- Kategoria: Zdrowa żywność/Strączkowe i karob/Strączkowe
- Waga z opakowaniem: 0.517 kg