FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 5 kg - HORECA
❇️Producent: HORECA - pozostałe
☀️Opis:
SKŁADNIKI
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
- Kod producenta: 5907738156083
- Kraj pochodzenia: Kirgistan
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Kirgistan
- Masa netto (g): 5000
- Producent: HORECA - pozostałe
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
✅ Wysoka jakość: Produkty BIO są wytwarzane w sposób, który minimalizuje stosowanie sztucznych środków chemicznych, pestycydów i hormonów wzrostu. W przypadku kosmetyków, mogą one nie zawierać szkodliwych substancji, takich jak parabeny czy ftalany, które mogą być obecne w konwencjonalnych produktach.
✅ Kosmetyki BIO często są łagodniejsze dla skóry, co może być szczególnie korzystne dla osób z wrażliwym naskórkiem lub skłonnością do alergii. Składniki używane w tego rodzaju kosmetykach często pochodzą z naturalnych źródeł, co minimalizuje ryzyko podrażnień.
✅ Produkcja produktów BIO opiera się na zasadach zrównoważonego rolnictwa, co pomaga ograniczyć negatywny wpływ na środowisko. Uprawa bez chemikaliów i stosowanie naturalnych metod rolnictwa pomagają zachować różnorodność biologiczną i ograniczyć zanieczyszczenie gleby i wód.
⭐ Wybierając produkty BIO, możemy dbać o swoje zdrowie, wspierać zrównoważony rozwój, i jednocześnie przyczyniać się do ochrony środowiska naturalnego. Warto kupować produkty BIO, ponieważ są bardziej korzystne dla zdrowia, zawierają mniej szkodliwych substancji chemicznych i mogą wpływać pozytywnie na środowisko.