FASOLKA CZARNA BIO (SUROWIEC) (25 kg) 4
HORECA - surowce (nr w nazwach =
SKŁADNIKI fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS: Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g Błonnik - 24 g Białko - 23 g Sól - 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. INFORMACJACyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.
5902448161037