BIOGO - sklep ekologiczny ze zdrową żywnością i suplementami
FASOLKA CZARNA BIO 500 g - BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Certyfikat BIO: TAK
- Kraj producenta: Polska
- Kraj pochodzenia składników: Chiny
- Wegetariańskie: TAK
- Wegańskie: TAK
- Producent: BIO PLANET - SERIA ZIELONA Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, Polska
- Kategoria: Zdrowa żywność/Strączkowe i karob/Strączkowe
- Waga z opakowaniem: 0.517 kg