FASOLKA CZARNA BIO 500 g - BIO PLANET BIO PLANET -
BIO PLANET - seria ZIELONA
SKŁADNIKI
fasolka czarna* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent - nazwa i adres:BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
- Wegetariański: tak
- Wegański: Tak
- Certyfikat bio: Tak
- Bez glutenu (w składnikach): Tak
- Kraj producenta: Polska