FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 5 kg - HORECA
109,94
SKŁADNIKI
ekologiczna
fasolka biała Jaś 100 %.
OPIS
Ekologiczna
fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na
polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw
jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem
błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości
w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna 1395 kJ/333 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry
2,1 g
Błonnik 15 g
Białko 23 g
Sól 0,04
g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
5 kg.