FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g - BIO PLANET
BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka biała Jaś 100 %. OPIS Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1576 kJ/373 kcal Tłuszcz - 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 60 g w tym cukry - 2,1 g Błonnik - 15 g Białko - 23 g Sól - 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Kraj pochodzenia: Polska
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 15.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 5.00
- Masa netto (g): 400
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 8.00
- Producent: BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Polska
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)