BIOGO - sklep ekologiczny ze zdrową żywnością i suplementami
FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Certyfikat BIO: TAK
- Kraj producenta: Polska
- Kraj pochodzenia składników: Chiny
- Wegetariańskie: TAK
- Wegańskie: TAK
- Producent: BIO PLANET - SERIA ZIELONA Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, Polska
- Kategoria: Zdrowa żywność/Strączkowe i karob/Strączkowe
- Waga z opakowaniem: 0.414 kg