Fasola Piękny Jaś 500g - TARGROCH
Fasola piękny Jaś jest powszechnie znana w kuchni polskiej i na całym świecie. Swoje zastosowanie znajduje jako składnik wielu potraw, sałatek, zup, dań jednogarnkowych, zapiekanek, dań mięsnych np. z gulaszem. Najbardziej popularne danie z fasolą to fasolka po bretońsku doprawiona zazwyczaj kminkiem, majerankiem, czy tymiankiem.
Fasola to bogate źródło łatwo przyswajalnego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, doskonała również w tradycyjnej kuchni. Zawiera wiele witamin i składników mineralnych. Fasola jest naturalnym źródłem magnezu, wapnia, fosforuc, cynku, tiaminy (Wit.B1) i witaminy B6.
Sposób użycia: Przed spożyciem fasolę należy ugotować. Przed gotowaniem fasolę powinno się namoczyć w wodzie przez kilka godzin. Gotować przez około 50-90 minut. Po tym czasie nadaje się do spożycia, bądź dalszej obróbki.