Fasola Mung BIO Moong Dal Chilka 1kg połówki
Cosmoveda
Fasola mung to wysokiej jakości roślina strączkowa używana w kuchni indyjskiej, azjatyckiej i ajurwedyjskiej. fasolka mapodzielone ziarna bez skórki, które charakteryzują się jasnożółtą barwą od środka. Ziarna fasoli mung są łatwe do przyrządzenia. Aromatyczny łączy się harmonijnie z klasycznymi potrawami typu masala lub z ryżem basmati.
Fasola mung jest niezwykle ceniona ze względu na wysoką zawartością białka.
Równoważy dosze. Jest lekkostrawna więc może jeść ją każdy.
Sposób przygotowania: Fasolę zalać świeżą wodą i gotować 30-45 minut.
Skład: Obrane i podzielone ziarna fasoli mung * (* z upraw certyfikowanych)
Połówki fasoli mung do klasycznych potraw indyjskich. Wysokie źródło białka i błonnika.
*** Wszystkie produkty na magazynie! ***
Dla większości produktów jesteśmy bezpośrednim importerem, zapraszamy do współpracy hurtowej!