Fasola mung 500 g
Fasola mung posiada małe, ciemnozielone nasionka. Jest od wieków uprawiana w Azji.
Stosowanie:
Fasola mung jest ważnym składnikiem diety w krajach azjatyckich. W Polsce można ją znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością. Dodaje się ją do zup, takich jak: pomidorowa, soczewicowa i kapuściana, a także przygotowuje z niej wegetariańskiej i wegańskie pasty do kanapek, pasztety, klopsy, kotlety i burgery.
Ugotowana fasola mung jest dodawana do sałatek, np. z kaszą kuskus i świeżymi warzywami.
Wartość odżywcza, W 100 g produktu, * %RWS
Wartość energetyczna (energia), 1179 kJ/278 kcal, 14%
Tłuszcz, 1,3 g, 2%
W tym,
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone), 0,48 g, 2%
Węglowodany, 46,2 g, 18%
Cukry, 1,3 g, 1%
Białko, 20,3 g, 41%
Sól, 0 g, 0%
"Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)".
*Referencyjne Wartości Spożycia
Składniki:
Fasola Mung
Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne
Masa netto:
500 g
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Argentyna
Wyprodukowano w Polsce dla:
RADZIOWI Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi 45
42-200 Częstochowa