FASOLA JAŚ DUŻY 1kg
Składniki: Fasola Jaś Duży
Fasola Jaś Duży jest częstym gościem na polskich stołach przede wszystkim ze względu na swój niepowtarzalny smak i rozmiar. Należy jednak pamiętać, iż z reguły fasola jest produktem ciężkostrawnym, dlatego najlepiej pasują do niej przyprawy takie jak majeranek, tymianek, kminek i zioła prowansalskie, z racji tego, że pobudzają układ trawienny. Wyróżnia się również tym, że zawiera wysoką ilość białka, co sprawia, że idealnie pasuje do dań wegetariańskich i wegańskich.
Sposób przyrządzenia:
- opłukać pod bieżącą wodą;
- moczyć około 8-12h;
- ponownie opłukać;
- gotować około 60-90 minut na małym ogniu.
Zastosowanie:
- dania jednogarnkowe;
- fasolka po bretońsku;
- dodatek do sałatek
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 370 kcal / 1562 kJ
Tłuszcz 1.7 g
w tym kwasy nasycone 0.3 g
Węglowodany 62 g
w tym cukry 2.6 g
Białko 22 g
Sól 0.05 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 1 kg
Producent: NATURAL EXPERT
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu
NATURAL EXPERT to naturalne surowce.
Jakość produktów strączkowych, bezpieczeństwo ich przechowywania, wygodne opakowanie
Wszystko to zmieściliśmy w jednej torebce!