Fasola czerwona Helcom 400g
Czerwona fasola jest jednym z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni meksykańskiej, gdzie często towarzyszą jej pomidory i ostre przyprawy. Można dodawać ją do zup, sałatek i past. Fasola znakomicie urozmaici dania pod względem wizualnym.
✔ Składniki
Fasola czerwona, woda, sól
✔ Wartości odżywcze produktu w 100g:
- Wartość energetyczna: 263 kJ / 63 kcal
- Tłuszcze: <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- Węglowodany: 7,3 g
- w tym cukry: 0,0 g
- Błonnik: 6,0 g
- Białko: 4,7 g
- Sól: 0,68 g
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce 3-4 dni w pojemniku niemetalowym.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.