FASOLA CZARNA 500g
Składniki: Fasola czarna
Fasola czarna od niedawna zaczęła zastępować fasolę białą na polskich stołach, a to za sprawą świetnego smaku i dobroczynnego wpływu na nasz organizm. Wywodzi się ona z terenów meksykańskich, w kuchni latynoamerykańskiej stanowi podstawowy składnik diety. Po ugotowaniu jest smaczna.
Idealnie pasuje do wszelkich dań kuchni meksykańskiej
Sposób sporządzenia:
- opłukać pod bieżącą wodą;
- moczyć w wodzie około 12-15h;
- gotować około 1h
Zastosowanie:
- do zup;
- do sałatek;
- do ostrych potraw;
- jako nadzienie do tortilli
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1243 kJ/ 296 kcal
Tłuszcz 1.3 g
w tym kwasy nasycone 0.3 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 2.1 g
Białko 21 g
Sól 0.03 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 500 g
Producent: NATURAL EXPERT
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu
NATURAL EXPERT to naturalne surowce.
Jakość produktów strączkowych, bezpieczeństwo ich przechowywania, wygodne opakowanie
Wszystko to zmieściliśmy w jednej torebce!