Fasola biała konserwowa Rolnik wprowadzi do Twojego jadłospisu jedną z najzdrowszych i najbardziej pożywnych roślin strączkowych. Każda puszka skrywa delikatne w smaku, dorodne i jędrne ziarna, zanurzone w lekkiej zalewie. Biała fasola konserwowa pozwoli Ci szybko stworzyć wiele sycących dań – bez moczenia i gotowania. Przyrządzisz z niej fasolkę po bretońsku, zupę fasolową, barszcz ukraiński, rozmaite sałatki oraz wiele potraw kuchni meksykańskiej.
Składniki
fasola biała, woda, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 525 kJ
Wartość energetyczna 125,6 kcal
Tłuszcz 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 20,1 g
w tym cukry 0,5 g
Białko 7,1 g
Sól 0,19 g