Farchioni Il Casolare - Oliwa z oliwek Extra Vergine - Niefiltrowana
(1 L)
Jej lekko owocowy aromat w połączeniu z wyważonym smakiem sprawia, że jest bohaterem najbardziej wyrafinowanych potraw.
Uzyskiwane z różnych oliwek, które z upływem czasu zachowują zielony kolor i zdecydowanie owocowy smak.
Oliwa wytłaczana na zimno, niefiltrowana - zachowuje naturalne zmętnienie.
Oliwy z pierwszego tłoczenia dzielą się na trzy rodzaje:
extra vergine – kwasowość mniej niż 0,8%;
vergine – kwasowość mniej lub równe 2%;
vergine lampante (przejrzysta) – kwasowość powyżej 2%.
Oliwa posiada bardzo zdrowe parametry czyli niską kwasowość (niski poziom wolnych kwasów tłuszczowych) zaledwie 0,5%
Przechowywać w zamkniętej butelce. Oliwa może ulec zmętnieniu, co nie ma wpływu na jakość i ustępuje przy temperaturze pokojowej.
Wartość odżywcza dla 100 ml Energia 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz 91,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Najlepiej spożyć przed: 25/09/2023
Kraj pochodzenia: Włochy