FALAFEL Z DYNIĄ BIO 220 g - LOTUS
SKŁADNIKI ciecierzyca* 47%, pomidory* 15%, mąka z ciecierzycy* 15%, dynia hokkaido* 10%, cebula* 10%, sól morska, olej słonecznikowy*, kolendra*, przyprawy* 1%, pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPakowano w atmosferze ochronnej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna:909 kJ /217 kcal Tłuszcz:8,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g; Węglowodany: 21,0 g; w tym cukry:2,8 g; Błonnik:8,5 g; Białko:10,0 g; Sól: 1,3g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać zboża zawierające gluten, soję, sezam, migdały, orzechy nerkowca i gorczycę SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu 2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut 3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni