Fabiańscy Makaron Świderki Ryżowy - 225 g
Właściwości:
- Bezglutenowy BIO
- Ryż znany przez wszystkich, lubiany przez dzieci, a ze względu na swój neutralny smak, pasuje właściwie do każdej potrawy.
- W kulturze azjatyckiej zajmuje specjalne miejsce - stanowi symbol życia.
- Robi się z niego mąkę, makaron, płatki, olej, sake i inne.
- Jest jednym z najbardziej uniwersalnych zbóż, dostarcza węglowodanów złożonych.
- Polecany jest w diecie lekkostrawnej i bezglutenowej.
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Skład:
- ekologiczna mąka ryżowa, woda źródlana.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1548kJ/365kcal**
- Tłuszcz: 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Węglowodany: 82,0g w tym cukry: 0,0g
- Błonnik: 1,0g
- Białko: 7,5g
- Sól: 0,25g***.
Sposób przygotowania:
- Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie ( 4-5 litrów).
- Osól, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego.
- Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania.
- Zamieszaj i gotuj do miękkości 8-12 minut, al dante 5-6 minut.
- W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu.
- Odcedź, przelej ciepłą wodą.
Ważne:
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:fabiańscy sp.z.o.o.