Etiopia Yirgacheffe
Miejsce pochodzenia: Afryka
Rodzaj: Mielona
Waga: 500 g
Smak: Umiarkowanie intensywny smak z wyraźną kwaskowatością, nuty czarnej porzeczki, migdałów
Aromat: Nuty czarnej porzeczki i migdałów
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Etiopia Yirgacheffe pochodzi z Etiopii południowej i uprawiana jest na wysokości od 1700 m n.p.m. do 2200 m n.p.m. Plantatorzy zbierają Arabikę ręcznie, po czym poddawana jest przeróbce metodą na “mokro”. Dzięki warunkom klimatycznym panującym w Etiopii oraz dokładnej selekcji ziarenko po ziarenku, kawa Yirgacheffe należy do jednych z najlepszych Arabik. Niska zawartość kofeiny sprawia, że kawa ta idealnie nadaje się do picia przez cały dzień. Napar charakteryzuje się owocowym smakiem z nutami czekolady i karmelu.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.