Etiopia Sidamo
Miejsce pochodzenia: Afryka
Rodzaj: Mielona
Waga: 500 g
Smak: Kawa z samego serca Afryki bogata jest w smaki owocowe o lekko wyczuwalnej czekoladowej nucie. Wyrazisty smak z wyczuwalnymi nutami owocowymi z dodatkiem czekolady
Aromat: Owocowo – kwiatowy
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Etiopia Sidamo pochodzi z południowo -zachodniej części Etiopii. Region ten leży w strefie klimatu podrównikowego o cechach monsunowych. Ponadto, w tej części regionu występują urodzajne gleby pochodzenia wulkanicznego. Kawa uprawiana jest na wyżynnych zboczach na wysokości 1500 – 2200 m n.p.m. Arabika Etiopia Sidamo bogata jest w smaki owocowe o lekko wyczuwalnej czekoladowej nucie. Bardzo ceniona przez piwowarów, którzy często używają ziaren z prowincji Sidamo do ważenia Coffee Stout’a.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.