Etiopia Keffa
Miejsce pochodzenia: Afryka
Rodzaj: Mielona
Waga: 1000 g
Smak: Wyrazisty smak o wyczuwalnej kwaskowatości z dominującym smakiem cytryny i żurawiny
Aromat: Nuty herbaty Earl Grey, cytryny i żurawiny
Ocena SCA: 83,5
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody parzenia
Arabika Etiopia Keffa uprawiana jest we zachodniej części Etiopii na wysokości 1550 m n.p.m. do 1600 m n.p.m. w regionie Keffa. W kawie dominują takie nuty smakowe jak earl grey, cytryna czy żurawina. Etiopia Keffa to kawa o wyrazistym smaku z wyczuwalną kwaskowatością owoców cytrusowych.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.