Etiopia Djimmah
Miejsce pochodzenia: Afryka
Rodzaj: Mielona
Waga: 1000g
Smak: Charakteryzuje się niską kwaskowatością, jak na kawy Afrykańskie, zaś jej smak można określić jako lekko winny
Aromat: Nuty winne, lekko cytrusowe
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Etiopia Djimmah uprawiana jest w południowym rejonie Kaffa na wysokości około 1200 m n.p.m. Rolnicy uprawiają kawę na małych plantacjach, po czym zbierają ją ręcznie. Dodatkowo, poddają Arabikę obróbce na sucho. Etiopia uznawana jest za kolebkę kawy, zaś sam wyraz kawa pochodzi od nazwy rejonu w Etiopii, czyli Kaffa. Napar charakteryzuje się niską kwaskowatością, jak na kawy Afrykańskie, zaś jej smak można określić jako lekko winny.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.