à la Essiac Zielarnia Suwalska detoks rak wzmocnienie - herbata Indian Ojibwa 200g silnie oczyszczająca i wzmacniająca
Zielarnia Suwalska à la Essiac to tradycyjna mieszanka ziołowa, która swoim składem jest bardzo zbliżona do tych, które w przeszłości stosowane były przez Indian Ojibwa. Silnie oczyszcza organizm i jest pomocna w walce z nowotworami.
Świat poznał tę mieszankę dzięki kanadyjskiej pielęgniarce - Renne Caisse. Przez wiele lat skutecznie pomagała swoim pacjentom, m.in. właśnie dzięki podawaniu im wywaru ziołowego opartego na wskazówkach Indian. Herbatę po latach nazwano, nawiązując od nazwiska pielęgniarki, Essiac.
à la Essiac Zielarnia Suwalska detoks rak wzmocnienie - herbata Indian Ojibwa 200g silnie oczyszczająca i wzmacniająca
Twoje cele:
- pomoc w walce z nowotworami
- silny detoks organizmu
- oczyszczenie organizmu po chemioterapii
- pobudzenie układu moczowego: stymulacja kłębuszków nerkowych i diurezy (wydalanie moczu),
- regeneracja tkanek
- obniżenie poziomu wolnych rodników
- zwiększenie odporności i wzmocnienie organizmu
Podczas odtwarzania mieszanki Essiac, Zielarnia Suwalska użyła niszowego, bardzo starego przepisu, komponując tzw. rozszerzoną, 8 składnikową mieszankę.
Zalecane dawkowanie i sposób użycia:
Przygotowanie:
1. Zagotować 3 litry wody w garnku.
2. Zdjąć garnek z ognia. Wsypać 50g mieszanki i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu ok. 15 minut.
3. Odstawić na kilka godzin.
4. Ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 15 minut na małym ogniu.
5. Odstawić na kilka godzin.
6. Następnie podgrzać zioła prawie doprowadzając do wrzenia i odstawić na kilkanaście minut w celu opadnięcia ziół na dno.
7. Przelać do wyparzonych słoików i zakręcić. Po ostudzeniu przechowywać w lodówce.
Spożycie:
Spożywać po 60ml 3 razy dziennie. Najlepiej na pusty żołądek np. na czczo czy dwie godziny przed i po posiłku. Odwar najlepiej spożywać na ciepło i w tym celu każdą porcję można wymieszać z gorącą wodą na chwilę przed spożyciem.
Pomimo silnego uczucia goryczy, nie dodawaj cukru!
50g ziół i przygotowany z nich odwar powinny starczyć na około 2 tygodnie. W przypadku oznak zepsucia przechowywanego odwaru nie należy go spożywać.
Składniki mieszanki: Łopian większy korzeń – Arctium lappa (121 g), Szczaw polny liść – Rumex acetosella (39 g), Amerykański wiąz czerwony kora – Ulmus rubra (9,6 g), Rabarbar dłoniasty korzeń – Rheum palmatum (9,6 g), Listownice – Kelp – Laminariales (9,6 g), Drapacz lekarski ziele – Cnicus benedictus (4,8 g), Koniczyna czerwona kwiat – Trifolium pratense (4,8 g), Rukiew wodna – Nasturtium officinale (0,6 g)
Zawartość opakowania: 200g.
Sposób przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Środki ostrożności - informacja od producenta: Mimo, iż wierzymy w leczniczą moc ziół, zgodnie z prawem, oferowane przez nas produkty nie stanowią leku i nie powinny być jako takie traktowane. Informacje zamieszczone na stronie mówią o propozycjach użycia jednak nie stanowią profesjonalnej porady medycznej ani instrukcji użycia. W żadnym wypadku treści na stronie nie stanowią substytutu konsultacji z lekarzem lub farmaceutą i nie powinny być traktowane jako zalecenia medyczne. Jednocześnie zaznaczamy, że diagnozę stawiać może tylko uprawniony do tego lekarz w oparciu o przeprowadzony wywiad i zlecone badania medyczne.
Producent: Zielarnia Suwalska
Cechy:
- Postać suplementu: susz
- Vege: tak
- Waga: 200 g
Kod: Z443 | EAN: 11200031
ZDROWERSI to firma rodzinna. Naszym celem jest promowanie zdrowego stylu życia, wzmacnianie odporności i zmniejszenie ryzyka chorób przewlekłych i cywilizacyjnych poprzez suplementację wysokiej jakości preparatami. Oferujemy witaminy, minerały i produkty, które w zauważalny sposób przyczyniają się do poprawy stanu zdrowia. Wychodzimy z założenia, że stosowane suplementy muszą być bezpieczne.
Ale jak wybrać te najlepsze i najbezpieczniejsze spośród wielu tysięcy specyfików? Ty już nie musisz się o to martwić! Zadbaliśmy o to, aby w naszym asortymencie znalazły się tylko takie produkty, które mają czysty skład. I z czystym sumieniem wiele z nich podajemy naszym rodzicom, dzieciom i sami również je przyjmujemy. Bo od tego wszystko się zaczęło: od własnego podwórka. A teraz dzielimy się tym, co uważamy za najlepsze…