Erytrytol
Składniki: erytrytol
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Masa netto: 1000g
Termin przydatności do spożycia: 01.08.2019
Sposób użycia: Stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent: "TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż, Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Kraj pochodzenia: Chiny
Erytrytol stosowany jest jako zamiennik dla cukru białego. Można go zatem wykorzystywać do deserów, napojów, smażenia i gotowania oraz słodzenia ciepłych napojów. Idealnie nadaje się także do wypieków.
Jest stosowany jako zamiennik sacharozy, nie tylko jako substancja słodząca, ale również jako składnik produktów o obniżonej wartości kalorycznej i zawartości cukru.
Wartości odżywcze produktu w 100g:
- Wartość energetyczna 0kJ / 0 kcal
- Tłuszcz 0 g (w tym nasycone 0 g)
- Węglowodany 100 g (w tym cukry 0 g)
- Błonnik 0 g
- Białko 0 g
- Sól 0 g
Wartości odżywcze produktu w porcji 10g:
- Wartość energetyczna 0kJ / 0 kcal
- Tłuszcz 0 g (w tym nasycone 0 g)
- Węglowodany 10 g (w tym cukry 0 g)
- Błonnik 0 g
- Białko 0 g
- Sól 0 g
Wartości odżywcze produktu %RWS* w 10g:
- Wartość energetyczna 0,00%
- Tłuszcz 0% (w tym nasycone 0%)
- Węglowodany 3,9% (w tym cukry 0%)
- Błonnik 0,00%
- Białko 0,00%
- Sól 0%
* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 1000g zawiera 100 sugerowanych porcji.