Erytrol marki Targroch to słodzik, który pozwoli cieszyć się wyśmienitym smakiem bez wyrzutów sumienia nawet tym osobom, które znajdują się na diecie. Wszystko dlatego, że zawiera niewiele kalorii i zerowy indeks glikemiczny. Dzięki temu śmiało mogą po niego sięgać również chorzy na cukrzycę, nie będzie bowiem dla nich żadnym zagrożeniem. Istotną zaletą jest uniwersalny charakter tego produktu. Może być wykorzystywany jako:
- dodatek do napojów serwowanych na gorąco, takich jak kawa i herbata, a także tych podawanych na zimno,
- składnik deserów,
- element wypieków,
- dodatek do rozmaitych potraw służący do podkreślenia lub przełamania ich smaku.
To wspaniała alternatywa dla tradycyjnego białego oraz brązowego cukru, które posiadają wysoki indeks glikemiczny i sporą kaloryczność. Z uwagi na to, że erytrol jest substancją naturalnie występującą w przyrodzie, stanowi także zdrowy zamiennik słodzików wytwarzanych w laboratoriach chemicznych.
Targroch jest polską firmą, która już od ponad dwudziestu lat zajmuje się sprzedażą bakalii i szeroko pojętej zdrowej żywności. Stawia na intensywny rozwój i wdrażanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych, które umiejętnie łączy z tradycją. Współpracuje z lokalnymi dostawcami i rolnikami, wspierając rodzimą gospodarkę. Znakiem rozpoznawczym marki jest wysoka jakość asortymentu w którym znajdują się: oleje, kasze, ryże, przyprawy, orzechy oraz owoce suszone.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
- Tłuszcz: 0 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 100 g
- - w tym cukry: 0 g
- - w tym poliole: 100 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0 g
Sposób użycia: Stosować jako dodatek do napojów, dań, deserów, wypieków.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy stosować w przypadku uczulenia.
Spożywanie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.