Erytrytol to naturalna substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych.
Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii i nie powoduje efektów przeczyszczających.
Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia.
Jest trochę mniej słodki niż cukier.
Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
Produkt wolny od GMO oraz naturalnie bezglutenowy.
Zawartość netto: 800 g
Składniki: Erytrytol (substancja słodząca) 100%
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zdecydowaliśmy, że wszystkie nasze produkty będą pakowane do szkła.
Szkło jest materiałem obojętnym chemicznie, nie wpływa negatywnie na żywność. Szkło nie reaguje z zawartymi w żywności substancjami. Dodatkowo opakowania ze szkła doskonale chronią żywność przed utratą smaku i mikroelementów. Co równie ważne, szkło nie zawiera w składzie żadnych szkodliwych substancji chemicznych a to dla nas bardzo ważne!
Jest wolne jest od takich substancji jak bisfenol A czy semikarbazyd . Dzięki temu mamy gwarancję, że nasze jedzenie nie zostanie zanieczyszczone żadnymi niepożądanymi związkami.
Sama struktura szkła sprawia, że bakterie mają trudność, aby się na nim rozwijać. Gładkość powierzchni sprawia, że stosunkowo łatwo można szkło zdezynfekować i oczyścić z zabrudzeń.