ERYTRYTOL 1 kg STANLAB
Opis
Erytrytol jest związkiem należącym do alkoholi cukrowych i posiada on zerową wartość energetyczną. Osiąga od 60 do 80% słodkości cukru i można go używać do słodzenia kawy czy herbaty. Naturalnie Erytrytol występuje w melonach winogronach, grzybach czy owocach morza.
Ze względu na dosyć specyficzną budowę chemiczną erytrytol nie ulega metabolizowaniu przez nasz układ trawienny i jest w niemal całości wydalany z naszego organizmu w niezmienionej postaci przez układ moczowy.
Sposób użycia
może być stosowany jak cukier biały do gotowania, pieczenia lub słodzenia.
Osiąga 60-80% słodkości cukru. Zwiększone spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Skład
erytrytol krystaliczny 100%.
Wartość odżywcza produktu w 100 g % RWS w 10 g Wartość energetyczna 0 kJ/0 kcal 0,0 % Tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g0 g 0 %0 % Węglowodanyw tym cukryw tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 99,5 g0,0 g99,5 g 0 %0 %0 % Białko 0 g 0,0 % Tłuszcz 0 g 0,0 % Sól 0 g 0 %
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)