OstroVit Erytrytol 1000 g naturalny
- Znakomity jako substytut cukru tradycyjnego
- Indeks glikemiczny erytrytolu równy 0 (IG=0)
- Produkty bezkaloryczny, niemetabolizowany przez nasz organizm
- Idealny dla osób ograniczających cukier w diecie
- Nie podnosi glukozy we krwi
OstroVit Erytrytol 1000 g
OstroVit Erytrytol to wysokiej jakości substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru stołowego (sacharozy). Indeks glikemiczny erytrytolu wynosi równe 0, dzięki czemu nie podnosi cukru we krwi.
Doskonale sprawdzi się u osób dbających o zdrowie oraz dla tych, których ważne jest ograniczenie spożycia cukru w diecie.
- 1000 g w opakowaniu
- IG (indeks glikemiczny) = 0
- Produkt bezkaloryczny
- Substytut sacharozy, czyli cukru tradycyjnego
Erytrol (Erytrytol) - zdrowy zamiennik cukru
Erytrytol to organiczny związek chemiczny, alkohol czterowodorotlenowy z grupy cukroli. W przemyśle spożywczym stosowany jako substytut cukru tradycyjnego a dokładniej jako substancja słodząca, ukrywająca się pod kodem dodatku do żywności o numerze E968.
Naturalnie występuje w owocach, ale także w niektórych wodorostach oraz w czerwonym winie. Erytrytol jest substytutem cukru tradycyjnego szczególnie polecany diabetykom, gdyż ma zerową wartość energetyczną. Nie jest fermentowany przez bakterie występujące w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy.
Wartość odżywcza na 100 g
- Wartość energetyczna 0 kJ/0 kcal
- Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 99 g
- w tym cukry 0 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 99 g
- Białko 0 g
- Sól 0 g
KRAJ POCHODZENIA: POZA EU
Składniki: Substancja słodząca - 100% Erytrytol.
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.
Jak spożywać OstroVit Erytrytol?
Erytrytol należy wprowadzać stopniowo. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Istotny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Właściwości erytrytolu to m.in. zerowy indeks glikemiczny
- Znakomity jako substytut cukru tradycyjnego
- Indeks glikemiczny równy 0 (IG=0)
- Produkty bezkaloryczny, niemetabolizowany przez nasz organizm
- Idealny dla osób ograniczających cukier w diecie
- Nie podnosi glukozy we krwi