ENZYM UPŁYNNIAJĄCY ALFAAMYLAZA 40ml
Producent:
ALFAAMYLAZA enzym upłynniający skrobię 40ml 300-450 kg skrobi
Alfaamylaza jest to enzym gorzelniczy upłynniający skrobię w zacierach zbożowych. Dzięki wykorzystaniu enzymów uzyskamy najwyższej jakości trunki, które powstają ze śrutowanych zbóż np: bourbon, whisky, żytniówka.
pH:4.0-7.0
temperatura: 40-95°C
Aktywność enzymatyczna: >1000,000U/ml
Dawkowanie: 110-260 ml / tonę skrobii, 40ml na 300-450kg skrobi. Optymalne dawkowanie enzymu zależy od indywidualnych parametrów procesu technologicznego obróbki surowca.
Enzym wykazuje większą aktywność w górnym zakresie temperatur.
Niezbędny przy produkcji alkoholi ze zbóż: żyta, pszenicy, pszenżyta, kukurydzy. Dla pasjonatów prawdziwej whisky, bourbonów i tradycyjnej POLSKIEJ ŻYTNIEJ.