ENZYM ANTYPIANA 50ML zacier zbożowy LIKWIUJE PIANĘ
ENZYM ANTYPIANA 50ML
ŚRODEK ZAPOBIEGAJĄCY POWSTAWANIU PIANY W ZACIERZE
Antypiana jest stosowana do zacierów zbożowych w celu zniwelowania dużej produkcji piany podczas gwałtownej fermentacji, która podwaja objętość zacieru.
ZASTOSOWANIE:
- do zacierów zbożowych,
- do moszczów owocowych, głównie moszcz śliwkowy,
- do nastawów gorzelniczych, jeżeli proces fermentacji gwałtownie się zakończył na poziomie 5°Blg.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Przed użyciem wymieszać zawartość saszetki, butelki.
Odmierzoną ilość enzymu należy rozcieńczyć w ½ szklanki wody, wlać do nastawu, zacieru i dokładnie wymieszać.
Emulsję dodajemy jak zacier zacznie pracować po 4-6 godzinach od podania drożdży do zacieru.
Do nastawu 50L można zastosować dawkę 0,25 ml enzymu. Zalecane użycie pipety.