Entolactis bakterie probiotyczne 15 kapsułek
Suplement diety
Entolactis TM przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit. Zawiera bakterie probiotyczne których źródłem jest opatentowany szczep bakterii L. casei DG ( Lactobacillus paracasei CNCM I - 1572). Szczep ten jest nr 1 we Włoszech ( od ponad 15 lat na rynku) w Polsce dostępny tylko w preparacie Entolactis. Właściwości i bezpieczeństwo stosowania szczepu zostały potwierdzone licznymi badaniami klinicznymi.
Entolactis wskazany jest w przypadku:
- zaburzenia funkcjonowania flory bakteryjnej jelit,
- wzmocnienie odporności,
- podczas antybiotykoterapii.
Składniki aktywne
1 kapsułka Entolactis zawiera szczep bakterii L. casei DG (Lactobacillus paracasei CNCM I - 1572 *) w ilości:
nie mniej niż 24 mld CFU*
2 kapsułka Entolactis zawierają szczep bakterii L. casei DG (Lactobacillus paracasei CNCM I - 1572 *) w ilości:
nie mniej niż 48 mld CFU*
*CFU - Colony Forming Units- jednostki tworzące kolonię
*CNCM I - 1572 - oryginalny szczep zdeponowany w Instytucie Pasteura w Paryżu pod numerem depozytu
Pozostałe składniki:
otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza
substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu; sole magnezowe kwasów tłuszczowych, barwnik: dwutlenek tytanu (E171).
Sposób użycia
Dzieci powyżej 6 lat: 1 kapsułka dziennie.
Dorośli: 1 kapsułka 1-2 razy dziennie.
Stosować na czczo, popijając wodą. Przy terapii antybiotykowej, Entolactis należy przyjmować 3 godziny po antybiotyku.
Nie należy przekraczać zalecanej dawki produktu do spożycia w ciągu dnia.
Dodatkowe informacje
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Należy stosować zbilansowaną i zróżnicowaną dietę oraz prowadzić zdrowy tryb życia.
Produkt odpowiedni dla wegan, kapsułki pochodzenia roślinnego.
Nie zawiera cukrów, słodzików, glutenu i laktozy.
Produkt bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Nie stosować Entolactis u dzieci poniżej 6 roku życia.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Nie stwierdzono interakcji probiotyku z lekami.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 °C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Aluminiowa tuba zapewnia stabilność bakterii przez okres 2 lat w temperaturze 25 C.
Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce.
Data ważności: 31.12.2023 r.
Producent: Wyprodukowano we Włoszech, na licencji: Sofar S.p.A. Italia
Podmiot odpowiedzialny: Vitama S.A.