Ekstrakt słodowy MALT Pszeniczny brewkit
Naturalny ekstrakt słodowy MALT Pszeniczny (EBC-15-20) 1200g
Najlepszy dodatek do warzenia piwa zarówno z brew-kitów jak i do piw warzonych z procesem zacierania.
Niechmielony ekstrakt słodowy pszeniczny
Naturalny ekstrakt słodowy MALT Pszeniczny (EBC-15-20) 1200g
Najlepszy dodatek do warzenia piwa zarówno z brew-kitów jak i do piw warzonych z procesem zacierania.
Niechmielony ekstrakt słodowy pszeniczny
Jest to podstawowy składnik brzeczki piwnej - można na jej "bazie" zrobić piwo (z 1,2kg wychodzi 10-12l piwa) wystarczy dodatkowo zaopatrzyć się w drożdże piwowarskie oraz chmiel (taki jak nam najbardziej odpowiada) i eksperymentować.
Zastosowanie ekstraktu poprawia treściwość , smak i stabilizacje -trwałość piany. Tego nie zapewni cukier czy glukoza.
Skład: słód pszeniczny; woda - bez użycia barwników oraz konserwantów, 60% wheat malt, 40% barley malt
Zastosowanie: do wszystkich piw z brew-kitów oraz do piw warzonych z procesem zacierania.
Polecany do piw pszenicznych by podkreślić głęboki smak.
Szerokie zastosowanie w piekarnictwie.
Świetny produkt do zrobienia domowej whisky, bardzo łatwo jest zrobić dzięki niemu prawdziwą whisky bez potrzeby zacierania.
Ekstrakt słodowy jęczmienny jest już gotowy do fermentacji i bardzo łatwo możemy dzięki niemu zrobić prawdziwą domową whisky.
Jak zrobić whisky z ekstraktów słodowych cz. 1 fermentacja
Jak zrobić whisky z ekstraktów słodowych cz. 2 destylacja
Jak zrobić whisky z ekstraktów słodowych cz. 3 dojrzewanie