Ekstrakt słodowy MALT JASNY JĘCZMIENNY 14kg do piw
Naturalny ekstrakt słodowy MALT JASNY JĘCZMIENNY (EBC-15) 14kg
Najlepszy dodatek do warzenia piwa zarówno z brew-kitów jak i do piw warzonych z procesem zacierania.
Naturalny ekstrakt słodowy MALT JASNY JĘCZMIENNY (EBC-15) 14kg
Najlepszy dodatek do warzenia piwa zarówno z brew-kitów jak i do piw warzonych z procesem zacierania.
Jest to podstawowy składnik brzeczki piwnej - można na jej "bazie" zrobić piwo (z 14kg można zrobić ok 140l piwa) wystarczy dodatkowo zaopatrzyć się w drożdże piwowarskie oraz chmiel (taki jak nam najbardziej odpowiada) i eksperymentować.
Zastosowanie ekstraktu zamiast cukru do brewkita poprawia treściwość , smak i stabilizacje -trwałość piany. Tego nie zapewni cukier czy glukoza.
Skład: słód jęczmienny; woda - bez użycia barwników oraz konserwantów.
Zastosowanie: do wszystkich piw z brew-kitów oraz do piw warzonych z procesem zacierania.
Polecany do piw jasnych by podkreślić głęboki smak.
Szerokie zastosowanie w piekarnictwie.
Świetny produkt do zrobienia domowej whisky, bardzo łatwo jest zrobić dzięki niemu prawdziwą whisky bez potrzeby zacierania.
Ekstrakt słodowy jęczmienny jest już gotowy do fermentacji i bardzo łatwo możemy dzięki niemu zrobić prawdziwą domową whisky.
Kanisterek z 14kg ekstraktu możemy użyć do 50L nastawu, teoretycznie możemy z tego uzyskać ok 12-14l whisky średnio 40%.
Jak zrobić whisky z ekstraktów słodowych cz. 1 fermentacja
Jak zrobić whisky z ekstraktów słodowych cz. 2 destylacja
Jak zrobić whisky z ekstraktów słodowych cz. 3 dojrzewanie