EKSTRAKT CZERWONYCH DROŻDŻY RYŻU 120kaps PharmoVit
Ekstrakt czerwonych drożdży z ryżu standaryzowany 4% Monakoliny K 120 kaps | Classic Pharmovit
Składniki w porcji dziennej (1 kapsułka)
- Ekstrakt z ze sfermentowanego czerwonego ryżu - 72,50 mg
– w tym monakolina K - 2,90 mg
- Mikronizowane wytłoki jabłkowe - 137,50 mg
Składniki: Mikronizowane wytłoki jabłkowe, ekstrakt ze sfermentowanego czerwonego ryżu standaryzowany na 4% monakoliny K, otoczka kapsułki: żelatyna.
Suplement diety Sfermentowany czerwony ryż zawiera 2,90 mg monakolin w porcji dziennej.
Produkt nie zawiera sztucznych substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu:
Spożywać 1 kapsułkę dziennie. Popić wodą (250 ml).
Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.
Nie spożywać dziennej porcji w ilości równej lub wyższej niż 3 mg monakolin ze sfermentowanego czerwonego ryżu. Opakowanie zawiera 120 pojedynczych porcji produktu przeznaczonych do maksymalnego dziennego spożycia.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Produkt dla dorosłych. Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
Warunki przechowywania: Chronić przed światłem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Bezglutenowe: ta
Producent: Pharmovit
Pharmovit Ekstrakt czerwonych drożdży z ryżu - suplement diety, zawierający w swoim składzie monakolinę K pochodzącą z ekstraktu z fermentowanego czerwonego ryżu. Produkt dla osób dorosłych.
Sfermentowany czerwony ryż otrzymuje się w wyniku fermentacji ryżu wywołanej przez drożdże Monascus purpureus, co prowadzi do wytworzenia monakoliny K.
Monakolina K pochodząca z fermentowanego czerwonego ryżu pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Czerwony ryż wykazuje szereg zdrowotnych właściwości, spośród których najważniejsze to:
- działanie przeciwnowotworowe (dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów),
- spowalnianie procesów starzenia,
- wspieranie prawidłowego funkcjonowania układu krwionośnego,
- zmniejszanie ilości płytki miażdżycowej, a co za tym idzie – zahamowanie rozwoju chorób układu krążenia – miażdżycy i choroby wieńcowej oraz zmniejszanie ryzyka wystąpienia zawału serca,
- regulacja pracy jelit (dzięki wysokiej zawartości błonnika),
- zapobieganie rozwojowi osteoporozy (dzięki wysokiej zawartości magnezu),
- zmniejszanie ryzyka wystąpienia cukrzycy i otyłości,
- i najważniejsza – obniżanie poziomu cholesterolu.