Ekspres kolbowy Sage
- Masa: 4,9 kg
- Moc: 1 600 W
- Wysokość: 31 cm
- Szerokość: 19,5 cm
- Głębokość: 32 cm
- Rodzaj espresso: Dźwigniowe
- Dysza parowa: Tak
- Podgrzewane filiżanek: Tak
- Pojemność zbiornika wody: 1,8 l
- Automatyczne przepłukiwanie: Tak
Kompaktowy Ekspres
System podgrzewania - ThermoJet®, gotowy do ekstrakcji kawy w zaledwie 3 sekundy
Automatyczna dysza pary
Wyjmowany zbiornik wody o pojemności 1,8 l z systemem filtracji
Automatyczne czyszczenie po każdej ekstrakcji
3 poziomy ustawienia temperatury mleka
Podgrzewacz do filiżanek
Zużycie energii: 1600 W
Kompaktowe wymiary, aby zaoszczędzić miejsce na linii kuchennej lub w biurze
Wymiary (szer. X wys. X gł.): 31 x 19,5 x 32 cm / waga: 4,9 kg
- System grzewczy: system ThermoJet, system kontroli temperatury PID, włoska pompa o mocy 15 barów
- Kolor: srebrny, czarne elementy wykończenia
- Materiał: szczotkowana stal nierdzewna
- Spienianie mleka: Automatyczna dysza do spieniania mleka
- Pojemność: 1,4 litra
- Wymiary i waga: szerokość 31 cm, głębokość 32 cm, wysokość 19,5 cm, waga 4,9 kg
- Dodatkowo: sitka filtrujące o pojedynczym dnie, sitka filtrujące o podwójnym dnie, dzbanek do mleka 480ml, ubijak magnetyczny, przyrząd do czyszczenia dyszy, uchwyt filtra ClaroSwiss, filtr ClaroSwiss, zestaw do czyszczenia, proszek odkamieniający, kolba o średnicy 54 mm
System grzewczy ThermoJet® - 3 sekundy
Innowacyjny system grzewczy ThermoJet® osiąga optymalną temperaturę ekstrakcji w zaledwie 3 sekundy. Dzięki temu ekspres jest gotowy do przygotowania najlepszej kawy bez zbędnego czekania. Zużywa do 32% mniej energii rocznie w porównaniu z systemem grzewczym Thermoblock.
Automatyczna dysza z czujnikiem do spieniania mleka
Samoczyszcząca dysza pary pozwala spienić mleko wedle własnych upodobań na mistrzowską mikropiankę, która nie tylko wzbogaca smak, ale jest też niezbędna do tworzenia ozdobnych wzorków. Automatyczne oczyszczanie układu grzejnego po użyciu funkcji pary gwarantuje, że następne espresso będzie przygotowywane w odpowiedniej temperaturze.
Precyzyjnie dostrojony proces ekstrakcji espresso PID
the Bambino® Plus dzięki innowacyjnej technologii kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji PID (+/- 1°C ), w łatwy sposób kontroluję temperaturę przygotowywanej kawy 93 °C. Elektroniczny system kontroli temperatury rejestruje temperaturę zachodzącą podczas ekstrakcji, skutecznie wyrównuje jej wahania, gwarantując stabilność podczas parzenia kawy. Daje to jeszcze większą pewność smaku oraz jakości przygotowywanej kawy.
Niskociśnieniowy system parzenia wstępnego
Przygotowanie aromatycznego, kremowego espresso w kolorze karmelu rozpoczyna się od krótkiej preinfuzji przy niskim ciśnieniu uwalniając aromat i smak, po której następuje ekstrakcja kawy pod stałym ciśnieniem (9 barów) uzyskanym dzięki naszej włoskiej pompie o mocy 15 barów.