Babalscy - ekologiczny makaron nitki
Makaron nitka jest jednym z najbardziej popularnych makaronów dodawanych do zup. Idealnie nadaje się do klasycznego rosołu, który dodatkowo wzbogaci swoim naturalnym smakiem. Makaron został wykonany na bazie mąki żytniej razowej, dzięki czemu jest bogatym źródłem błonnika oraz cennych witamin i minerałów.
Makaron nitki swoim doskonałym smakiem zdecydowanie urozmaici każdy posiłek. Świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych uroczystości oraz codziennych, domowych obiadów.
Jest to idealny wybór dla tych, którzy w swoich daniach pragną znaleźć zarówno smak, jak i zdrowie.
Masa netto: 400 g
Składniki: 100% mąka żytnia razowa typ 2000*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1479 kJ/350 kcal
Tłuszcz: 1,49 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 73,22 g
- w tym cukry: 2 g
Błonnik: 10,28 g
Białko: 5,71 g
Sól: 0,025 g
Produkt posiada certyfikat Rolnictwa Ekologicznego. Co to znaczy?
Oznacza to, że produkt pochodzi z certyfikowanych upraw lub jest pozyskiwany ze stanu naturalnego objętego certyfikatem ekologicznym.
Nadzorowi podlega również proces produkcji.
Składniki i surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego nie mogą być zanieczyszczone, co oznacza niespryskiwanie ziemi chemikaliami, uprawę wschodzącą z nasion nie zawierających w sobie związków chemicznych lub modyfikacji genetycznych, żywienie zwierząt certyfikowanym (ekologicznym) pokarmem, niedodawanie do paszy środków wzmacniających wydajność i produktywność zwierzęcia, niepodawanie hormonów oraz innych substancji wpływających i zmieniających metabolizm.
Na opakowaniu umieszczony jest znak „Euro-liść” – zielony prostokąt z listkiem utworzonym z białych gwiazdek.
Takie znakowanie daje konsumentowi pewność ekologicznego pochodzenia surowców wchodzących w skład produktu, jak również pewność co do ekologicznych metod ich wytwarzania.